CarXpert Van Staveren & Smit

Alle processen lopen naadloos in elkaar over

In amper een half jaar tijd een klassiek garagebedrijf omtoveren tot een lichtend voorbeeld van de CarXpert-formule: Yvo Smit en Maarten van Staveren uit Emmeloord kregen het voor elkaar. Met dank aan CarXpert maar vooral ook aan het softwarepakket Driver van MivarGroup. “Heerlijk om te zien hoe alle processen naadloos in elkaar overlopen”.

Stevig op rails

Gepokt en gemazeld in dealerland (Opel, Saab en BMW) had Smit exact voor ogen hoe het bedrijf, waar hij als compagnon in is gestapt, er uit zou moeten zien. Een goede automatisering is daarbij onmisbaar.
De visie van Smit is een half jaar na dato grotendeels gerealiseerd. Het bedrijf staat stevig op de rails. Smit is vooral trots op de automatisering, waarbij hij zeker niet over een nacht ijs is gegaan. Auto Elektro Service te Emmeloord, CarXpert-grossier van GroupAuto Nederland, adviseerde Driver van producent MivarGroup. In het modulaire Driver heeft Smit een uitstekend softwarepakket gevonden. Smit: “Veel concurrerende programma’s schieten te ver door. Het zijn loodzware programma’s, de meeste onderdelen heb je niet eens nodig. Met het Driver-basispakket kunnen we als klein bedrijf al prima uit de voeten. En wil je toch meer omvatten, dan is Driver eenvoudig uit te breiden. De kosten zijn goed in de hand houden want we zitten in deze opbouwfase natuurlijk niet te wachten op torenhoge maandelijkse lasten. Speciaal voor CarXpert-leden zijn in overleg met GroupAuto Nederland zeer aantrekkelijke condities omtrent Driver afgesproken.”

Enorm efficiënt

Ook de sinds kort aangetrokken monteur was in no time ingewerkt met Driver. Na het selecteren van een onderhoudsbeurt of reparatiewerkzaamheden in Aldoc, staat op de werkorder in Driver automatisch wat er moet gebeuren en welke onderdelen er nodig zijn. Onderdelen die met een druk op de knop worden besteld door de koppeling met Aldoc naar de CarXpert-grossier. AIS, geïntegreerd in Aldoc, maakt direct zichtbaar wat de importeurs of fabrikanten voorschrijven aan onderhoud; zelfs reparatietijden. “Daarbij is niets meer handgeschreven of nagetypt. ’s Avonds kan ik in principe nog een werkorder maken in Driver waarna de onderdelen de volgende ochtend om kwart over acht worden geleverd. Het werkt enorm efficiënt”, aldus Smit.

Kwaliteitsslag

De klant profiteert van de kwaliteitslag van CarXpert Van Staveren & Smit. Niet alleen omdat de geleverde kwaliteit hoog is, de prijsopgaaf blijkt tegenwoordig altijd te kloppen. Bovendien staan alle werkzaamheden helder en gespecificeerd op de nota. Transparantie dus. Dat betekent geen discussies meer over facturen.
De kwaliteitsslag maakt dat CarXpert Van Staveren & Smit voldoet aan de strenge eisen van leasemaatschappijen. Elektronisch factureren wordt de volgende stap waardoor CarXpert Van Staveren & Smit meer werk voor leasemaatschappijen kan uitvoeren. Tegen die tijd zullen de plannen voor nieuwbouw wellicht weer uit de koelkast worden gehaald, waar ze door de economische crisis in waren gezet. Maar ondanks die crisis groeide de omzet van het autobedrijf vorig jaar. Smit: “Ook dit jaar gaan we voor groei. Het is fantastisch om te merken dat er enorm veel mogelijk blijkt als processen efficiënt op elkaar afgestemd zijn. Zelfs in een moeilijke markt”.
Driver, het dashboard voor uw autobedrijf, biedt u op elk moment van de dag up to date inzicht in al de kerncijfers van uw bedrijf.