MiCheck is ontstaan vanuit de basisgedachte dat het eenvoudig moet zijn om voertuigen professioneel te laten onderhouden zonder dat er een papierstroom en urenverslindend proces nodig is om de aanvraag en de autorisatie af te handelen.

MiCheck is een uniek multi-merk offerte-, communicatie- en autorisatieplatform voor onderhouds- en reparatiewerkzaamheden. MiCheck werkt op basis van de officiële en originele fabrieksdata van TecRMI.

Feitelijk omvat MiCheck alle gangbare reparatie-, onderhouds- en bandeninformatie vanaf het moment dat een voertuig de weg op gaat en gedurende de economische levensduur.

De offerte is overzichtelijk opgebouwd en maakt onderscheid tussen arbeidswaarden en onderdelen. Een vereiste voor uzelf maar ook voor uw klanten die om steeds meer transparantie vragen.

Waarom MiCheck-GARAGE

Bij voertuigeigenaren die met MiCheck-FLEET werken, kan de aanvraag direct digitaal toegestuurd worden. Doordat MiCheck direct met groene vinkjes aangeeft wat vanuit de fabrikant wordt voorgeschreven voor een bepaalde onderhoudsbeurt, zullen veel onderhoudsaanvragen vrijwel automatisch en direct goedgekeurd worden.

Doordat de data in MiCheck-GARAGE ook gekoppeld is aan de ROB-Net-codes, kan de offerte tevens vertaald worden naar het ROB-platform waar een aantal leasemaatschappijen mee werkt.

Eén systeem voor al uw prijsopgaves en aanvragen. Of u nu merkdealer bent, universeel of franchisedeelnemer en of u nu alleen werkt voor de particuliere berijder of ook voor de zakelijke berijder, MiCheck biedt uitkomst voor al uw onderhoudsaanvragen.

MiCheck is gebaseerd op het Europese platform TecCONTROL en kan uitgebreid worden met de technische informatiemodules van TecRMI.

SLA-afspraken

U kunt eenvoudig uw eigen afspraken vastleggen.

Geen papierstroom

Met de elektronische facturatie geen papierstroom meer.

Multi-merk offertes

Multi-merk offertes opstellen in een handomdraai.

Plausibiliteitscheck

Geautomatiseerde controle op dubbele werkzaamheden op basis van fabrieksonderhoudsintervallen en referenties.

Onderdelen

Automatische weergave van benodigde onderdelen inclusief prijzen.

Gebruiksvriendelijk

Online toegankelijk en altijd up-to-date. Geen handmatige updates of verouderde informatie.

Informatie

Toegang tot multi-merk technische informatie voor de werkplaats.

De juiste data

Werk met data die ook de leasemaatschappijen momenteel gebruiken als referentie.

Extra modules

Uitbreidbaar met modules banden en vervangend vervoer.

 Multi-merk offertes opstellen

Nooit meer ‘nee’ verkopen

Het systeem geeft exact aan welke werkzaamheden er bij welke kilometerstand uitgevoerd moet worden. MiCheck zal op die basis de onderhoudsvariant en eventueel de leasemaatschappij selecteren.

 Conditie-info

Geen verrassingen achteraf

U kunt per leasemaatschappij eenvoudig zien tegen welke condities u mag werken. U ziet direct de korting en toeslag op uurloon en onderdelen.

U kunt per werksoort (Mechanisch, Carrosserie en Elektronica) een uurtarief ingeven en voor diverse zaken zoals motorolie, remvloeistof en koudemiddel aircosystemen vooraf een prijs afspreken.

U kunt voor zaken als APK, Halen & brengen, uitlijnen, balanceren, roetmeting, etc. eenvoudig vooraf vastleggen.

Zo weet u precies hoeveel u waarvoor kunt berekenen en voorkomt u nare verrassingen tijdens of na de facturatie.

 Extra’s toevoegen

Werkzaamheden en reparaties

Behalve onderhoud, kan MiCheck ook extra werkzaamheden meenemen in de berekening. Veelvoorkomende werkzaamheden zijn bijvoorbeeld het vervangen van filters en spanrollen of reparatie aan de remmen of carrosserie.

 ROB-codes

Niet langer zoeken of onthouden

Door de intelligente voorselectie van ROB-codes, hoeft u niet langer alle codes te onthouden. MiCheck toont u op basis van het geselecteerde onderhoud de meest waarschijnlijke codes.

Het ROB-overzicht toont vervolgens keurig de aanvraag voor de leasemaatschappij en fleetowner.

 Vaste en vrije posities

Zonder omweg een complete aanvraag opstellen

Met vaste posities kunt u vooraf overeengekomen afspraken zoals APK en Aircochecks toevoegen aan een aanvraag.

Vrije posities geven u de mogelijkheid niet voorgeschreven activiteiten mee te nemen in de aanvraag. Een kromme trekhaak die vervangen dient te worden bijvoorbeeld. Of een mattenset die versleten is.

 Vervangend vervoer

De berijder snel weer op weg

U kunt uit de vooraf ingestelde klassen een vervangende auto selecteren. Hierbij kunt u tevens het aantal dagen en kilometers en zelfs het kenteken vastleggen.

 Aanvragenoverzicht

Altijd overzicht over de aanvragen

U ziet op een eenvoudige wijze welke offertes u heeft opgesteld en voor welk bedrag. Van de opgestelde aanvragen is direct duidelijk of deze geaccordeerd of afgewezen zijn door de leasemaatschappij.

Onderhoud schema 

Checklist voor het onderhoud

Nog voordat de auto op de oprit staat, is er al een ingevulde checklist met een overzicht van het werk wat gedaan moet worden. Na het voltooien van de taak, kan de bestuurder zien wat er is gedaan en waarom het is gedaan. Zo gaat de bestuurder naar huis met een tevreden gevoel.