MiCheck is ontstaan vanuit de basisgedachte dat het eenvoudig moet zijn om voertuigen professioneel te (laten) onderhouden zonder dat er een papierstroom en urenverslindend proces nodig is om de aanvraag en de autorisatie af te kunnen handelen.

MiCheck is een multi-merk offerte-, communicatie- & autorisatie-,  en onderhoudsapplicatieplatform. Feitelijk omvat MiCheck alle gangbare technische en financiële reparatie-, onderhouds- en bandeninformatie vanaf het moment dat een voertuig de weg op gaat en gedurende de technische levensduur.

MiCheck herkent o.b.v. het kenteken of andere identificatiemogelijkheid automatisch of het gaat om een prijsopgave voor een particulier of een onderhoudsaanvraag voor een leasemaatschappij of fleetowner. Alle benodigde SLA-informatie wordt, indien aanwezig, automatisch geladen. U kunt de offerte printen of e-mailen aan de klant of de aanvraag automatisch online indienen bij leasemaatschappijen, fleetowners of verhuurmaatschappijen die met MiCheck-FLEET of ROB-NET werken. Daarna toont MiCheck u alle informatie die benodigd is om het onderhoud professioneel uit te voeren.

MiCheck werkt op basis van de officiële en originele fabrieksdata.

Waarom MiCheck-GARAGE

De offerte of onderhoudsaanvraag is overzichtelijk opgebouwd en maakt onderscheid tussen arbeidswaardenflatrate en onderdelen. Een vereiste voor uzelf maar ook voor uw klanten die om steeds meer transparantie vragen. In geval van voertuigeigenaren die met MiCheck-FLEET werken, kan de aanvraag direct digitaal toegestuurd worden. Doordat de data in MiCheck-GARAGE ook de ROB-Net-codes toont, kan de offerte tevens vertaald worden naar het ROB-platform waar een aantal leasemaatschappijen mee werkt.

MiCheck biedt vóór en tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden ondersteuning met voertuigspecifieke informatie over de uit te voeren werkzaamheden.

De door de fabrikant opgegeven arbeidswaarden en de benodigde onderdelen, inclusief prijzen, worden direct weergegeven. Gegevens die specifiek zijn voor de onderhoudsbeurt, zoals vullingsniveaus, oliespecificaties e.d. kunnen snel geraadpleegd worden. Ook belangrijke reparatie-informatie en serviceintervalresets zijn beschikbaar.

Eén systeem voor al uw prijsopgaves, aanvragenverwerking en technische informatie. Of u nu merkdealer bent, universeel of franchisedeelnemer en of u nu alleen werkt voor de particuliere berijder of ook voor de zakelijke berijder, MiCheck biedt uitkomst voor al uw onderhouds- en reparatieaanvragen.

SLA-afspraken

U kunt eenvoudig uw eigen afspraken vastleggen.

Geen papierstroom

Met de elektronische facturatie geen papierstroom meer.

Multi-merk offertes

Multi-merk offertes opstellen in een handomdraai.

Plausibiliteitscheck

Geautomatiseerde controle op dubbele werkzaamheden op basis van fabrieksonderhoudsintervallen en referenties.

Onderdelen

Automatische weergave van benodigde onderdelen inclusief prijzen.

Gebruiksvriendelijk

Online toegankelijk en altijd up-to-date. Geen handmatige updates of verouderde informatie.

Informatie

Toegang tot multi-merk technische informatie voor de werkplaats.

De juiste data

Werk met data die ook de leasemaatschappijen momenteel gebruiken als referentie.

Extra modules

Uitbreidbaar met modules banden en vervangend vervoer.

 Multi-merk offertes opstellen

Offertes opstellen

Offertes opstellen was nog nooit zo snel en eenvoudig. Na invoer van het kenteken en de kilometerstand geeft MiCheck direct aan welke werkzaamheden er uitgevoerd dienen te worden, hoeveel tijd hiervoor staat en welke onderdelen benodigd zijn. Dit gebeurt zowel voor onderhoudsbeurten als reparaties.

 Conditie-info

SLA-beheer

Beheer eenvoudig uw SLA-afspraken. U kunt per werksoort (Mechanisch, Carrosserie en Elektronica) een uurtarief ingeven en voor diverse zaken zoals motorolie, remvloeistof en koudemiddel aircosystemen, etc. vooraf een prijs afspreken.

U kunt de afspraken voor items als APK, halen & brengen, uitlijnen, balanceren, roetmeting, etc. welke door de leasemaatschappij zijn vastgelegd, eenvoudig inzien. U kunt per leasemaatschappij zelf de condities afstemmen of, indien u lid bent van een franchiseorganisatie, de overeengekomen condities inzien.

 ROB-codes

ROB-codes

Door de intelligente voorselectie van ROB-codes, hoeft u niet langer alle codes te onthouden. MiCheck toont u, op basis van het geselecteerde onderhoud en/of de reparatiewerkzaamheden, de meest waarschijnlijke codes. Indien u de ROB-codes juist wel uit uw hoofd kent, kunt u ook op basis van een ROB-code het systeem gebruiken. Zo kunt u zeer gemakkelijk de juiste werkzaamheden toevoegen aan uw aanvraag.

 Vaste en vrije posities

Vaste en vrije posities

Met vaste posities kunt u afspraken zoals APK en Aircochecks toevoegen aan een aanvraag. Vrije posities geven u de mogelijkheid niet voorgeschreven activiteiten mee te nemen in de aanvraag. Denkt u hierbij aan een kromme trekhaak die vervangen dient te worden of een mattenset die versleten is.

 Extra’s toevoegen

Reparaties & overige werkzaamheden

Behalve onderhoud kan MiCheck ook extra werkzaamheden meenemen in de aanvraag. Veelvoorkomende werkzaamheden zijn bijvoorbeeld het vervangen van remmen, ruitenwissers, lampjes, uitlaat, etc. Deze kunnen eenvoudig via de ingebouwde zoekfunctie worden opgezocht en toegevoegd.

 TecADJUST

Technische informatie

De module Technische informatie bevat een uitgebreide database met instelling en reparatiegegevens en helpt u op weg bij aanhaalmomenten, vulhoeveelheden, uitlaatgastestwaarden en afstelgegevens.

Hiermee beschikt u over actuele informatie waardoor u voor alle gangbare merken onderhoud en reparaties kunt uitvoeren.

 TecMANUALS

Technische handboeken

De module Technische handboeken dekt de diverse thema’s met gedetailleerde reparatie-informatie met een groot aantal gestandaardiseerde illustraties. De thema’s zijn overzichtelijk onderverdeeld in bijvoorbeeld: motor, onderstel, airco-systeem, carrosserie en filterinformatie.

 TecNOTES

Reparatienieuws

Met deze module heeft u direct de mogelijke recalls in beeld. U wordt snel gewezen op recalls en zo verhelpt u voor de klant vervelende fabricagefouten. Check eerst even of er een recall is, alvorens u start met zoeken naar een mogelijke oplossing. Dit voorkomt een hoop stress en weglekuren. Hiermee kunt u uw klant nog beter van dienst zijn.

Naast deze nuttige informatie, biedt Reparatienieuws ook tussentijdse database updates die niet kunnen wachten op onze maandelijkse updates. Wel zo handig als u direct weet of bijvoorbeeld een interval voor een distributieketting of – riem tussentijds is gewijzigd. Met deze module blijft u altijd kort aan de bal.

 TecBULLETINS

Serviceberichten

Hoewel autofabrikanten hun modellen uitgebreid testen voor ze worden vrijgegeven, is de praktijk toch vaak weerbarstiger. Door intensief gebruik door duizenden weggebruikers, komen regelmatig technische mankementen aan het licht.

Dan is het handig als ook u direct kunt beschikken over de beste oplossingen die de fabrikant voor het betreffende mankement heeft bedacht. De module Serviceberichten combineert deze informatie voor vele merken in één systeem. Check eerst even of er een bericht is, alvorens u start met zoeken naar een mogelijke oplossing.

TecWIRINGS

Elektrische schema’s

Met deze module heeft u altijd de juiste schema’s bij de hand. U kunt op het gebied van motormanagement, verwarming/airco en remsysteem snel het juiste schakelschema vinden. U wordt compleet begeleidt doormiddel van een ‘mouse over’ functionaliteit. Zodra u met uw muiscursor over het desbetreffende schema gaat, ziet u, indien nodig, links naar andere componenten in het schema. Daarnaast zijn er slimme links naar andere modules, zoals onder meer; Diagnosemeetwaarden, Componentlocaties en Zekeringen & Relais.

TecVINFILTER

Voertuigselectie

Met deze module kunt u in veel gevallen via het chassisnummer direct het juiste voertuig selecteren. Het voordeel hiervan is dat u niet per ongeluk een estate selecteert in plaats van een sedan. Dus ook bij een voor u onbekend merk of type voertuig, vindt u snel de juiste gegevens.

TecGRAPHICS

Grafische weergave

Deze module biedt een heldere grafische weergave van het voertuig. Niet langer meer zoeken binnen lange lijsten met hoofdgroepen, maar middels een klik op de afbeelding direct door naar het juiste component. Na het selecteren van het component kunt u het onderdeel meenemen in een bestelling of direct naar de technische informatiemodules voor nadere instructies navigeren.

TecCOMPONENTLOCATIONS

Componentlocaties

Deze module biedt met behulp van een grafische presentatie niet alleen de schakelschema’s voor afzonderlijke onderdelen, maar ook hun locaties en meetwaarden, alsmede de zekeringen en relais voor hun voedingsspanningen. Dit voorkomt een tijdrovende zoektocht in het voertuig en wel zo handig om de snelheid erin te houden.

TecCOMFORTCIRCUITDIAGRAMS

Comfortsysteemschema’s

De module Comfortsysteemschema’s bevat elektrische schema’s die onmisbaar zijn tijdens het stellen van een diagnose aan comfortsysteem gerelateerde problemen in het voertuig. Hierin zijn alle systemen opgenomen buiten motormanagement-, ABS- en aircosystemen. Indien u met uw muiscursor over het schema gaat, worden de componenten benoemd. Wel zo handig als u aan het zoeken bent.

 TecTYRES

Bandeninformatie

De module Bandeninformatie biedt u informatie over de juiste banden- en velgengegevens inclusief voorschriften.

  • Banden- en velgeninformatie
  • Complete informatie voor de bandenmontage
  • Snelheidsindexen en toegestane (over)-maten

TecDIAGNOSTICVALUES

Diagnosemeetwaarden

Na het lokaliseren van de sensoren of actuatoren, levert deze module alle meetwaarden voor een snelle diagnose. De module Diagnosemeetwaarden bevat de meetpunten, de verwachte meetwaarden en de meetvoorwaarden.

In plaats van gestandaardiseerde weergave van stekkers en houders, toont de afbeelding de werkelijke items met de pin-nummers van de verbindingen.

Componenten kunnen snel en accuraat worden getest op hun elektrische functies. Om het u nog eenvoudiger te maken, is deze module ook gekoppeld aan de modules Elektrische schema’s en Zekeringen & Relais. Een must voor iedere monteur.

TecRELAYS/ FUSES

Zekeringen & Relais

Waar het vroeger nog eenvoudig was om de zekeringkast en relais te vinden, is dat al sinds enige tijd niet meer het geval. Dikwijls zijn er al meerdere zekeringkasten aanwezig en op de meest uiteenlopende plekken. Dit zelfde geldt voor de relais.

De module Zekeringen & Relais helpt u om snel de juiste zekeringkast en/of relais te vinden. Deze module geeft de locaties van zekeringkasten en relais in het voertuig, functie van de zekering of het relais, hoogte van de ampèrage en kleurcodering van de zekering inclusief links naar de modules Elektrische Schema’s, Diagnosemeetwaarden en Componentlocaties.