MiCheck is ontstaan vanuit de basisgedachte dat het eenvoudig moet zijn om voertuigen professioneel te laten onderhouden zonder dat er een papierstroom en urenverslindend proces nodig is om de aanvraag en de autorisatie af te handelen.

MiCheck-REQUEST biedt u de beste manier om snel alle reparatie- en onderhoudsaanvragen die binnenkomen te toetsen op basis van de op OE gebaseerde fabrieksdata.

In de toetsing wordt rekening gehouden met o.a. werkzaamheden, onderdelen, intervallen, onderhoudsschema’s, arbeidstijden en eventueel technische informatie. Dit maakt de afhandeling van reparatie- en onderhoudsaanvragen nog effectiever.

Ook ziet u direct of er een reparatiebericht of terugroepactie op het voertuig van toepassing is middels een waarschuwingssymbool bij het controleren van de aanvraag.

Een ander groot voordeel van de applicatie is dat rekening wordt gehouden met overlapcalculaties wanneer meerdere werkzaamheden worden uitgevoerd. Omdat verschillende merken tijd reserveren voor het voorbereiden van de werkzaamheden (onderhoud en reparatie) kunnen er dubbeltellingen ontstaan op het moment dat werkzaamheden worden gecombineerd. Dit kan bijvoorbeeld voorkomen op het moment dat bij een onderhoudsbeurt tegelijkertijd de remmen worden vervangen. Deze tijd wordt in MiCheck-REQUEST ontdubbeld zodat alleen de daadwerkelijk benodigde tijd wordt getoond.

Waarom MiCheck-REQUEST

Reden 1 | Altijd de juiste informatie
MiCheck-REQUEST zorgt ervoor dat de ROB-medewerker op het juiste moment over de juiste informatie beschikt en gefundeerd kan reageren naar de leverancier . In MiCheck-REQUEST is data, techniek en de behoefte bij elkaar gebracht in één systeem. De beschikking over de juiste data, in combinatie met de juiste systemen in alle processen.

Reden 2 | Snellere controles
Op basis van kenteken, kilometerstand of via de voertuigzoekboom/ VINFilter kan een ROB-medewerker snel een aanvraag controleren, vergelijken en eventueel direct correcties in de aanvraag laten uitvoeren.

Reden 3| Eenvoudige setup
MiCheck-REQUEST kan parallel lopen naast de bestaand ROB-processen op de ROB-afdeling. Er is dus geen ICT-integratie van het systeem nodig.

Gebruiksvriendelijk

Online toegankelijk en up-to-date.

Informatie

Realtime managementinformatie.

Extra modules

Uitbreidbaar met modules, bijvoorbeeld serviceberichten en reparatienieuws (recalls)

Onderdelen

Automatische weergave van benodigde onderdelen inclusief prijzen bij uit te voeren werkzaamheden.

Plausibiliteitscheck

Geautomatiseerde plausibiliteitscheck op basis van fabrieksonderhoudsintervallen en referenties

Inzicht

Toegang tot technische informatie voor beter inzicht in uit te voeren werkzaamheden.

SLA-afspraken

U kunt eenvoudig uw eigen condities vastleggen, zoals uurloon of literprijs van olie

ROB-aanvragen

Flatratetijden inclusief intelligente ontdubbeling van overlaptijden en gedetailleerde jobcodes voor meer inzicht en detailinformatie over ROB-aanvragen.