U krijgt steeds vaker voertuigen in de werkplaats met technologie waar u niet bekend mee bent. U kunt immers niet alles weten. Om onderhoud optimaal uit te voeren, zou u eigenlijk moeten beschikken over meer informatie. Met MiTiss heeft u toegang tot exact die cruciale informatie over alle gangbare modellen personenauto’s en bedrijfswagens die u nu mist. Met het geautomatiseerde onderhouds- en reparatie-advies vergeet u nooit meer onderdelen te bestellen of werkzaamheden uit te voeren. MiTiss is gebaseerd op de datamodules van TecRMI.

De mogelijkheden van MiTiss

Beschikbaarheid

Door het grote aantal opgenomen merken en de OEM gebaseerde data is dit programma uitermate geschikt voor alle merkgebonden en universele autobedrijven en truckwerkplaatsen.

Indeling

Door de thematische en zeer overzichtelijke indeling is dit programma zeer gebruiksvriendelijk.

OEM-gebaseerd

Alle data in het programma is gebaseerd op OEM data direct van de fabrikant, incl. OE jobcodenummers.

Componenten

Informatie over mechanische componenten en hun werking en vervanging staat uitgebreid beschreven in handige en overzichtelijk handleidingen.

Multi-merk

Alle merken samen in één softwaresysteem maakt het voor u nog makkelijker om de informatie te vinden en scheelt u aanzienlijk in uw  zoektijd.

Online

24/7 online bereikbaar en altijd actueel door 12 updates per jaar. Zo zijn ook de nieuwste voertuigen beschikbaar.

Duidelijkheid

Door de zeer duidelijk grafisch weergegeven handleidingen heeft u de beschikking over een heldere uitleg van componenten, vervanging en symptomen.

Handleidingen

Het programma is voorzien van zeer duidelijke weergegeven handleidingen waar zoveel mogelijk tekeningen in zijn opgenomen om het voor de monteur zo duidelijke en visueel mogelijk te maken hoe iets vervangen of gemonteerd dient te worden.

Instructies

Op het gebied van elektronica is het programma voorzien van zeer duidelijk schakelschema’s, componentlocaties en meetwaarden. U wordt stap voor stap door een probleemanalyse geleid.

 TecMAINTENANCE

Onderhoudsinformatie

MiTiss biedt ondersteuning met voertuigspecifieke informatie over de uit te voeren werkzaamheden. De door de fabrikant opgegeven arbeidswaarden en de benodigde reserve-onderdelen worden direct weergegeven. Gegevens die specifiek zijn voor de onderhoudsbeurt, zoals vullingsniveaus, oliespecificaties e.d. kunnen snel geraadpleegd worden. Ook belangrijke reparatie-informatie en serviceintervalresets zijn inbegrepen.

 TecTIMES

Reparatietijden

MiTiss biedt toegang tot betrouwbare gegevens voor de berekening van de totale arbeidswaarden. De informatie is gebaseerd op de specificaties van de fabrikant van het betreffende voertuig en toont het originele work item. Eventuele overlap van gecombineerde werkzaamheden wordt standaard gecorrigeerd in de berekening.

 TecADJUST

Technische informatie

De uitgebreide database met instelling en reparatiegegevens helpt u op weg bij aanhaalmomenten, vulhoeveelheden, uitlaatgastestwaarden en afstelgegevens. Hiermee beschikt u over actuele informatie waardoor u voor alle gangbare merken onderhoud en reparaties kunt uitvoeren.

 TecMANUALS

Technische handboeken

De uitgebreide handboeken dekken de diverse thema’s met gedetailleerde reparatie-informatie met een groot aantal illustraties. De thema’s zijn overzichtelijk onderverdeeld in bijvoorbeeld: motor, onderstel, aircosysteem, carrosserie, en filter.

 TecTYRES

Banden en velgen

Om op een verantwoorde wijze uw klant van informatie te voorzien, is het van groot belang dat u over de juiste banden- en velgengegevens en voorschriften beschikt.

  • Banden- en velgeninformatie
  • Complete informatie voor de bandenmontage
  • Perfecte tool om klantenbinding te realiseren

 TecBULLETINS

Technische servicebulletins

Hoewel autofabrikanten hun modellen uitgebreid testen voor ze worden vrijgegeven, is de praktijk toch vaak weerbarstiger. Door intensief gebruik door duizenden weggebruikers komen regelmatig technische mankementen aan het licht. Dan is het handig als ook u direct kunt beschikken over de beste oplossingen die de fabrikant voor het betreffende mankement heeft bedacht. MiTiss combineert deze informatie voor vele merken in één systeem.

 TecNOTES

Reparatienieuws

Direct de recalls in beeld. U wordt snel gewezen op recalls en zo verhelpt u voor de klant vervelende fabricagefouten. Hiermee kunt u uw klant nog beter van dienst zijn.

 Kentekenkoppeling

Voertuigselectie

Via het kenteken kunt u direct het juiste voertuig selecteren. Het voordeel hiervan is dat u niet per ongeluk een estate selecteert in plaats van een sedan. Dus ook bij een voor u onbekend merk of type voertuig, vindt u snel de juiste gegevens.

 Onderhoudsschema

Checklist voor onderhoud

Nog voordat de auto op de brug staat, ligt er al een checklist klaar met de uit te voeren werkzaamheden. Na het uitvoeren van de werkzaamheden kan de berijder zien wat er is uitgevoerd en waarom. Zo stuurt u de berijder met een tevreden gevoel op weg.

 Snelle indicatie

Onderhoudsbeurtindicator

Wanneer een berijder naar het garagebedrijf gaat voor een defecte ruitenwisser of een ander incidenteel gebrek, kan de gebruiker direct zien wanneer de volgende onderhoudsbeurt plaats zouden moeten vinden. Deze kan dan gelijk uitgevoerd of ingepland worden.

TecGRAPHICS

Grafische weergave

Deze module biedt een heldere grafische weergave van het voertuig. Niet langer meer zoeken binnen lange lijsten met hoofdgroepen, maar middels een klik op de afbeelding direct door naar het juiste component.

TecRELAYS en TecCOMPONENTLOCATIONS

Componentlocatie

Deze modules bieden met behulp van een grafische presentatie niet alleen de schakelschema’s voor afzonderlijke onderdelen, maar ook hun locaties en waarden, alsmede de zekeringen en relais voor hun voedingen. Dit voorkomt een tijdrovende zoektocht in het voertuig.

TecDIAGNOSTICVALUES

Diagnosemeetwaarden

Na het lokaliseren de sensoren of actuatoren, levert deze module alle meetwaarden voor de diagnose. De meetwaarden bevatten de meetpunten, de verwachte waarden en de meetvoorwaarden. In plaats van gestandaardiseerde vertegenwoordiging van stekkers en houders, toont de afbeelding de werkelijke items met de pin-nummers van de verbindingen. Componenten kunnen snel en accuraat worden getest op hun elektrische functies.

TecWIRINGS

Elektrische schema’s

Met deze module heeft u altijd de juiste schema’s bij de hand. U kunt op het gebied van motormanagement, verwarming/airco en remsysteem snel het juiste schakelschema vinden.

TecCOMFORTCIRCUITDIAGRAMS

Comfortsysteemschema’s

De module TecCOMFORTCIRCUITDIAGRAMS bevat elektrische schema’s die onmisbaar zijn tijdens het stellen van een diagnose aan een voertuig. Hierin zijn alle systemen opgenomen buiten motormanagement-, ABS- en aircosystemen. Schema’s die hierin zijn opgenomen, zijn onder andere: CANBus-systemen, Elektrische deurvergrendeling, Elektrische raambediening, Kantel- /schuifdak, Elektrische buitenspiegels, Ruitenwisser- en sproeiersysteem, Snelheidsregeling, Verwarmde ruiten en buitenspiegel, Centrale elektronica, Stuurbekrachtiging, Voedingsspanningscircuit, Massaverdeling, Verlichting binnen en buiten, Mediasystemen, Navigatie en Radio.