Tips & Uitleg

5 redenen om voor online back-up te kiezen

By 11 augustus, 2014 No Comments

U bent bekend met lokale back-ups – u maakt ze hopelijk elke dag. Maar als u alleen lokale back-ups maakt, mist u vijf belangrijke voordelen:

Kosten

Veel bedrijven kopen dure back-up hardware. Het is een eenmalige uitgave die zichzelf in de loop der jaren moet terugverdienen. Online back-up is een dienst waar u jaarlijks voor betaalt, en waar u alleen betaalt voor de opslagruimte die u gebruikt.

Schaalbaarheid

Traditionele back-up systemen hebben een capaciteitslimiet in zowel opslagruimte en tijd. Online back-up is volledig schaalbaar en werkt sneller dan traditionele back-up oplossingen, zodat er van meer data een reserve kopie gemaakt kan worden in een kortere periode.

Beschikbaarheid

Herinnert u zich die dure back-up hardware? Die is alleen beschikbaar als er stroom is, als de tape aanwezig is, en nog belangrijker, als het pand niet afgebrand is. Online back-ups zijn beschikbaar voor herstel overal waar een internetverbinding beschikbaar is, zodat u altijd en overal de mogelijkheid heeft om verder te kunnen werken.

Terugplaatsen

Als u maar van een deel van uw gegevens een reserve kopie kunt maken, kunt u in geval van nood dus ook maar een deel van uw gegevens terugplaatsen. Met Online back-up kunt u een veiligheidskopie maken van volledige computers of zelfs volledige servers. Zo kunt u snel weer beschikken over de gewenste data.

Gemak

Met online back-up hoeft u er niet aan te denken om een tape of USB-drive te verwisselen. U kunt deze dus ook niet per ongeluk in een hete auto laten liggen – een tape kan hier trouwens bijzonder slecht tegen. U weet bovendien pas of de back-up gelukt is als u probeert deze terug te plaatsen. Menig bedrijf kan u vertellen dat dit een onhandig moment is om erachter te komen dat de tape of USB-drive leeg is. Online back-up stellen wij in en verder hoeft u er niet meer over na te denken. Als u gebruik maakt van Managed Support, kijken we dagelijks of de back-up gelukt is.