Alphabet Fuhrparkmanagement (Switzerland) AG, de internationale aanbieder van zakelijke mobiliteitsoplossingen voor voertuigen van alle merken en eigendom van BMW Group, vertrouwt nu op de TecRMI oplossing TecCOO om toekomstig onderhoud en reparaties te berekenen op basis OEM gegevens.

Met TecCOO biedt TecRMI een oplossing die de kosten van onderhoud, reparatie en banden voor tal van fabrikanten en voor vele landen berekent. Wagenparkbeheerders en dienstverleners zoals Alphabet gebruiken de applicatie om in combinatie met hun eigen gegevens te kunnen rekenen en de verwachte totale kosten van de voertuigen voor verschillende kilometers en looptijden te analyseren.

Als gevolg van het onderhoud dat een aantal Zwitserse importeurs biedt, is TecCOO de juiste oplossing voor Alphabet als het gaat om kostenberekeningen. Gebaseerd op de OE gegevens en rekening houdend met de inhoud van de pakketten, berekent TecCOO namelijk alleen de werkelijke kosten. Door het opnemen van aanpassingen op basis van Alphabet’s kennis van de Zwitserse markt, kunnen de individuele onderhouds- en reparatietarieven nauwkeurig berekend en direct opgenomen worden in het managementprogramma van Alphabet. Voertuigen kunnen indien gewenst ook direct met elkaar worden vergeleken. Voor dit doel bevat TecCOO gegevens over bijna alle gangbare Europese voertuigen.

“Voor ons is TecRMI is de juiste partner als het gaat om onderhoudsberekeningen. Vanuit ons oogpunt heeft het bedrijf heeft niet alleen de grootste kerncompetentie in het onderhouds- reparatiegegevens, maar er wordt ook snel en op een gerichte manier rekening gehouden met onze specifieke eisen”, aldus Stefan Becker, Specialist Fleet Data & Fleet Analysis bij Alphabet. “Dit heeft geresulteerd in een brede en betrouwbare database, die ons in staat stelt onze individuele kostenberekeningen zeer nauwkeurig uit te voeren.”

Alphabet is één van de snelst groeiende leveranciers van zakelijke mobiliteitsoplossingen voor voertuigen van alle merken en ontwikkelt individuele, op maat gemaakte en duurzame vlootconcepten voor haar klanten. Het bedrijf werd opgericht in het Verenigd Koninkrijk in 1997 en is actief in Zwitserland sinds 1999. Het hoofdkantoor is gevestigd in München, Duitsland. Vandaag beheert Alphabet ongeveer 600.000 auto’s en commerciële voertuigen in 18 landen. Bewezen producten op het gebied van de financiering en het beheer van de vloot worden aangevuld met innovatieve zakelijke mobiliteitsoplossingen van het hoogste kwaliteitsniveau.