MiCheckNieuws

Benelux Carparts Corporation & MivarGroup gaan samenwerking aan in België

By 28 mei, 2015 No Comments

BCC (Benelux Carparts Corporation) en MivarGroup gaan samenwerking aan in België. BCC zal de multi-merk offertetool MiCheck van MivarGroup integreren in haar online bestelplatform SmartCat.

Jeroen Vertongen, zaakvoerder Sergoyne Car-Parts: “BCC heeft zich als doel gesteld om in de aankomende periode flinke stappen vooruit te zetten in de Benelux. Dit gaan wij enerzijds doen door extra leden aan te trekken en anderzijds door onze aangesloten garagebedrijven nog meer te laten groeien. We zijn ervan overtuigd dat onze universele garage bedrijven nog fors kunnen expanderen, en we zien hier als BCC een belangrijke taak om hen hierbij te helpen en te ondersteunen. Dit willen we voornamelijk gaan doen door hen alle Tools, parts en know-how aan te rijken die ze hiervoor nodig hebben. Een van de eerste stappen in deze richting is onze samenwerking met MivarGroup. MivarGroup heeft een unieke offertetool ontwikkeld genaamd MiCheck. MiCheck maakt het mogelijk voor onze leden om snel en effectief een multi-merk offerte samen te stellen voor onderhoud- en reparatiewerkzaamheden voor de consumenten. Daarnaast is het systeem geëquipeerd om in de toekomst een brede aansluiting te maken in de lease- en fleetmarkt. Op korte termijn zal MiCheck geïntegreerd worden in onze BCC parts cataloog (SmartCat). Samen groeien is dus de boodschap bij BCC, immers, doen onze klanten het goed, dan doen wij het ook goed!”

De Benelux Carparts Corporation werd opgericht in 2005 met als doel de samenwerking tussen haar leden te versterken. Via BCC werken de leden samen om hun gamma, service, marketing en concurrentiepositie te optimaliseren. Deze samenwerking resulteerde intussen tot een gezamenlijke marktdekking van meer dan 20%. Benelux Carparts Corporation telt momenteel 16 vestigingen in België en heeft meer dan 360 medewerkers in dienst.

Rubén Arcos Schuurs, Sales Director MivarGroup; “Wij zijn erg blij met de samenwerking met Benelux Carparts Corporation op het gebied van MiCheck. MiCheck kent in de markt een aantal verschillende modules voor het garagebedrijf: MiCheck-QUOTE en MiCheck-GARAGE. MiCheck-QUOTE stel het garagebedrijf instaat om multi-merk offertes te maken op basis van de OE fabrieksspecificaties (TecRMI) van het voertuig voor de consument. Deze module zal als eerste geïntegreerd worden in de partscataloog van BCC. De volgende stap is de uitrol van MiCheck-GARAGE waarmee men zakelijke offertes kan samenstellen voor de lease- en fleetmarkt. Beide modules hebben als doel de efficiëntie en effectiviteit bij het garagebedrijf enorm te verhogen. Doordat de modules gelinkt zijn in SmarCat, is het proces optimaal ingericht. Waar men voorheen 15 tot 20 minuten bezig was om een offerte samen te stellen, heeft men nu in enkele minuten een complete offerte conform de OE-fabriekseisen. Dat is de eerste winst!”