Nieuws

Bosch Car Service & MivarGroup gaan samenwerking aan voor particulieren- en leasemarkt

By 12 februari, 2014 No Comments

Vanaf 1 januari 2014 zijn Bosch Car Service & MivarGroup met het product MiCheck een vergaande samenwerking aangegaan. Met het systeem MiCheck zijn de Bosch Car Service ondernemers in staat om zowel voor particulieren als voor leasemaatschappijen uniforme multi-merk onderhoudsoffertes te generen op basis van originele OE fabrieksdata en specificaties.

Eric Rietveld, Sales Manager Workshop Concepts Benelux; “Wij waren opzoek naar een systeem waarmee onze ondernemers uniform vanuit één platform zowel voor de particulier als voor leasevoertuigen multi-merk onderhoudsoffertes konden genereren volgens originele fabrieksdata. In het verleden werkte men vaak vanuit kennis, ervaring en verschillende informatiesystemen om tot een offerte te komen. Dat is nu verleden tijd. Door gebruikmaking van MiCheck maken onze ondernemers enorme stappen in efficiëntie en zetten wij als Bosch Car Service weer de volgende stap in onze professionaliseringslag.”

Chris Kimman, directeur MivarGroup; “Wij zijn enorm verheugd over de samenwerking met Bosch Car Service. Wij zien de samenwerking dan ook als een long-term partnership. Bij dit soort cruciale processen en stappen moet je heel goed met elkaar kunnen en willen samenwerken. Het systeem moet onderdeel zijn van het dagelijks werkproces van de Bosch Car Service ondernemers. Dit vraagt vooral om aandacht en de kracht om te kunnen finetunen naar individuele wensen uit het veld. Voor ons is het wederom een bevestiging dat er enorme behoefte is in de markt aan dit systeem.”

MiCheck is een multi-merk offerte-, communicatie- en autorisatiesysteem en werkt op basis van de officiële fabrieksdata van het voertuig. Feitelijk omvat MiCheck alle Reparatie, Onderhoud en Banden-informatie vanaf het moment dat een voertuig de weg op gaat tot dat hij weer van de weg afgaat. Doordat MiCheck gebruik maakt van de originele onderhoudsschema’s, onderdelen -informatie, prijzen maar ook de werkplaatsuren die automatisch ontdubbeld worden, is men instaat om op alle niveaus uniform en efficiënt offertes te genereren. Vanuit het systeem kan men vervolgens eenvoudig aanvragen indienen bij leasemaatschappijen die niet met het ROB-Net werken. Doordat er vanuit het systeem ook gekoppeld kan worden met ROB-codes kan men ook aanvragen maken en indienen voor ROB-Net aangesloten leasemaatschappijen.