Boekhouding

- Uw vertrouwde boekhouding. Maar dan beter. -

Facturen maken

Eenvoudig werkorder of magazijnbon factureren

In Driver is het eenvoudig om een factuur te maken. U hoeft in veel gevallen niet meer te doen dan een werkorder of magazijnbon om te zetten naar een factuur. Na het afdrukken, doet Driver de rest van het werk. Een werkorder kan in één handeling zelfs direct 4 facturen genereren. Dit bespaart veel tijd!

Driver Account is specifiek voor de mobiliteitsbranche ontwikkeld en bevat mogelijkheden voor volledige globalisatie en voor margeafhandelingen. Uw administratieve verplichtingen kunt u met Driver Account tijdig en volledig nakomen. Indien gewenst kunt u bijvoorbeeld zelf de jaarrekening genereren, uw BTW-aangifte doen en zorgen voor de Intracommunautaire Listing.

Ingeven boekingen

Snel en correct

Binnen Driver worden per leverancier sjablonen bewaard, waarmee een volgende boeking snel uitgevoerd kan worden.

De verkoopboekingen worden geautomatiseerd geboekt. Hier hoeft u niets aan te doen.

De financiële boekingen kunnen eenvoudig vanuit het digitale bankafschrift ingelezen worden. U hoeft alleen nog correcties uit te voeren voor de boekingen die niet direct gekoppeld konden worden.

Memoriaalboekingen gebruikt u voor maandelijkse boekingen zoals bijvoorbeeld het loonjournaal of correctieboekingen.

Vaste journaalposten

Memoriaalboekingen vereenvoudigd

Om de maandelijkse en jaarlijkse memoriaalboekingen te vereenvoudigen, kunt u van een bestaande boeking een vaste boeking maken. Hiermee boekt u snel en correct de opvolgende boekingen: alleen de bedragen hoeven gecontroleerd of gecorrigeerd te worden.

Periodebalans

Altijd inzicht in uw financiele situatie

Met de periodebalans kunt u snel een overzicht krijgen van de huidige financiële situatie.Het is mogelijk om filters op grootboekrekeningen te zetten en met een muisklik direct naar de details van de grootboekrekeningen te gaan.

Vervalbalans

Openstaaande posten

De vervalbalans geeft u een overzicht van de openstaande posten van klanten of leveranciers, afgezet tegen de ouderdom van de vervaldatum.  Deze lijst kan tevens gebruikt worden als als pandlijst.

Telebankieren

Eenvoudig bankieren

Driver biedt de mogelijkheid om betalingsopdrachten en incasso-opdrachten te genereren die door de bankpaketten kunnen worden ingelezen. Bij het aanmaken van een bestand worden de openstaande posten als betaald gekenmerkt, en overgezet naar een tussenrekening. Hiermee voorkomt u dat er betalingen dubbel worden overgemaakt.

Driver biedt tevens de mogelijkheid om afschriften in te lezen waarmee u veel tijd bespaart bij het invoeren van het afschrift in de boekhouding. Deze functie is beschikbaar voor de ING, ABN-Amro, en de Rabobank.

Brandstoffacturatie

Afhandeling van tankhandelingen

In Driver is een mogelijkheid beschikbaar om brandstofbonnen te registreren, en periodiek te factureren. Tevens is er een aantal mogelijkheden om brandstofmutaties uit externe systemen in te lezen om deze te kunnen factureren. Bovendien zijn er koppelingen beschikbaar om brandstofmutaties uit externe systemen in te lezen als de facturatie in een extern systeem gemaakt zijn, maar opgenomen meoten worden in de financiële administratie.

BTW Aangifte

Leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker.

Binnen Driver wordt de BTW-aangifte met een enkele muisklik getoond. Hierbij wordt uiteraard ook rekening gehouden met de margeregeling voor gebruikte goederen, en de fiscale afhandeling van de BPM bij inkoop en verkoop van belaste voertuigen.

Margeregeling/Globalisatie

Fiscale afhandeling inzichtelijk gemaakt

De margeregeling is volledig opgenomen in Driver. Hiermee heeft u per maand direct inzicht over de fiscale afhandeling. Driver ondersteunt de populaire globalisatiemethode, en uiteraard ook de individuele methode.