Magazijnbeheer

Artikeloverzicht

Vervang uw Excelsheets

Binnen Driver kunt een uitgebreid magazijn bijhouden. Per artikel kunt u de locatie, inkoopprijs, verkoopprijs, meerdere leveranciers en zelfs de complete artikelhistorie inzien.

Bestellingen en backorders

Eenvoudig onderdelen bestellen

Onderdelen kunnen vanuit Driver beheerd worden. Dit houdt in dat onderdelen op basis van aantal verbruik of op basis van Minimum-Maximumvoorraad besteld kunnen worden. Van verschillende leveranciers kunnen de digitale pakbonnen ingelezen worden waarmee de onderdelen ontvangst eenvoudig doorgevoerd kan worden. Niet geleverde onderdelen zullen automatisch tot de backorders kunnen gaan behoren waarmee een beter beeld gegeven kan worden over de openstaande bestellingen.

Aanvragen van klanten die niet direct leverbaar zijn, kunnen opgenomen worden in een klanten backorder systeem. Hiermee is er ook direct zicht op aanvragen die bij ontvangst van onderdelen nog uitgeleverd of gemonteerd moeten worden.

Barcodes

Een streepje voor

Indien u de voorraden van onderdelen in de magazijn wilt bijhouden, dan bestaat in Driver de mogelijk bij ontvangst van de goederen de onderdelen via een barcodescanner op te boeken.

Het is zelfs mogelijk om eigen barcodes  aan te maken voor onderdelen die niet vanuit de leverancier voorzien zijn van barcodes. In de artikelstamkaart kunt u een etiket printen met de zelf aangemaakte barcode.

Ook in de werkplaats is het mogelijk om gebruik te maken van  barcodes. De monteur kan het onderdeel dat voorzien is van een barcode heel eenvoudig op de werkorder scannen. De voorraden worden gelijk bijgewerkt en eventueel op een besteladvieslijst gezet.

Prijslijsten inlezen

Altijd de actuele pijs

Er is een importmodule beschikbaar waarmee vele gangbare prijsbestanden ingelezen kunnen worden. Als bestanden niet aan een standaard voldoen, bestaat er een mogelijkheid om zelf een import aan te maken. Hiermee wordt de complete voorraad blijvend voorzien van de laatste prijzen.

Inventarisatie en tellijsten

Controle, maar dan wel makkelijk

Om verschillen in de voorraad op te sporen zijn er inventarisatiemogelijkheden aanwezig waarmee periodiek een deel van de voorraad gecontroleerd kan worden, of jaarlijks de gehele voorraad. Hiermee bereikt u een correcte voorraadstatus op basis van aantallen en voorraadwaarde. Voor kleine controles en breuk bestaat een mogelijkheid om kleine correcties op de voorraad door te voeren, onder vermelding van de oorzaak.