Tips & Uitleg

IBAN BIC service stopt per september 2014

By 8 september, 2014 No Comments

De IBAN BIC Service is in het leven geroepen om in Nederland de migratie van banknummers naar de Europese betaalproducten te ondersteunen. Deze service maakt het mogelijk om voor de bestaande Nederlandse rekeningnummers de bijbehorende IBAN en BIC op te zoeken. Deze service is echter van tijdelijke aard.

Via Driver bestaat een mogelijkheid om een bestand aan te maken om deze vervolgens via de IBANBICService te laten omzetten.

Zoals gezegd is de IBAN BIC Service een tijdelijke service en deze organisatie heeft nu aangegeven dat de dienst om een bestand om te zetten per september 2014 tot een einde komt. Enkel losse raadplegingen kunnen na die tijd nog gedaan worden.

Tot wanneer blijft de IBAN BIC Service beschikbaar? 

De IBAN BIC Service is tijdelijk en wordt afgebouwd in twee stappen:

  1. De service om via het opsturen van bestanden met meerdere rekeningnummers het IBAN en BIC te vinden – de IBAN BIC MultiChecker- blijft beschikbaar tot eind september 2014. Dit geldt voor zowel de free als de premium users.
  2. De online service om voor één of enkele rekeningnummers het IBAN en BIC te vinden – de IBAN BIC Check – blijft beschikbaar tot eind maart 2015. Dit geldt tevens voor de telefonische services en de  OveropIBAN-app.

Bent u nog niet over op IBAN in Driver, dan kunt u dit nog tot eind september op eenvoudige wijze doen. Daarna zult u handmatig de banknummers in Driver moeten omzetten.

Zie voor meer informatie: www.ibanbicservice.nl