Nieuws

PCA & VETOS gaan samenwerking aan met MivarGroup

By 3 september, 2014 No Comments

PCA, de vereniging van Peugeot & Citroën specialisten en VETOS de vereniging van Toyota specialisten, gaan zich met haar leden aansluiten op de multi-merk offerte, reparatie- en onderhoudtool MiCheck van MivarGroup. 

Jur Ooijman, Directeur ABC Automotive Business Consultancy – vestiging Vorden: “Wij zijn heel goed gaan kijken welk systeem het beste zou aansluiten bij de behoefte van de leden in beide verenigingen om zowel multi-merk onderhoud- en reparatiewerkzaamheden samen te stellen als een systeem, waarmee wij in de toekomst een bredere aansluiting kunnen vinden in de lease- en fleetmarkt. Alles wat de leden nodig hebben zit in het MiCheck systeem. Doordat wij al een langere relatie hebben met MivarGroup weten wij ook dat het systeem permanent doorontwikkeld zal worden door Mivar. Dit is belangrijk voor de leden omdat wij er verzekerd van willen zijn dat wij permanent aansluiting vinden in de markt. Op basis hiervan hebben de verenigingen PCA en VETOS ons advies om dit systeem te gaan gebruiken overgenomen”.

Rubén Arcos Schuurs, Sales Director MivarGroup: “Wij zijn erg blij met deze samenwerking. Vooral ook omdat wij alle technische voertuiginformatie die PCA en VETOS leden eerder bij ons afnamen in een ander systeem, nu geïntegreerd hebben in MiCheck. Hiermee combineren wij de belangrijkste informatie voor universeel onderhoud en reparatie in één systeem. Dit verhoogt de efficiëntie, effectiviteit en de kwaliteit enorm. Men stelt bijvoorbeeld een onderhoudsbeurt samen in MiCheck volgens de originele fabrieksdata van het voertuig van TecRMI en ziet vervolgens direct of er belangrijke reparatie- en/of recallinformatie op het voertuig van toepassing is. Dit is onontbeerlijke informatie voor het kunnen uitvoeren van onderhoud en/of reparaties op het hoogste niveau”.

MiCheck is een multi-merk offerte-, communicatie- en autorisatieplatform. MiCheck werkt op basis van officiële en originele fabrieksdata van het voertuig van TecRMI, onderdeel van TecAlliance. Feitelijk omvat MiCheck alle reparatie- en onderhoudsinformatie vanaf het moment dat een voertuig de weg op gaat totdat hij weer van de weg afgaat. Doordat MiCheck gebruik maakt van de originele onderhoudsschema’s, onderdelen informatie, prijzen maar ook de werkplaatsuren die automatisch gecorrigeerd worden, is men in staat om op alle niveaus uniform en efficiënt offertes te genereren. Vanuit het systeem kan men vervolgens eenvoudig aanvragen indienen bij leasemaatschappijen die niet met het ROB-Net werken. Doordat er vanuit het systeem ook gekoppeld wordt met ROB-codes, kan men ook offertes maken voor ROB-Net aangesloten leasemaatschappijen.