Tips & Uitleg

Lek Internet Explorer: wat te doen?

By 30 april, 2014 No Comments

Zoals u uit de pers hebt kunnen vernemen, kampt Microsoft op dit moment met een groot wereldwijd probleem. In Internet Explorer, de meest gebruikte internetbrowser, is een ‘lek’ ontdekt, wat het voor kwaadwillenden mogelijk maakt om op afstand de PC waarop Internet Explorer actief is, te besmetten met virussen en andere ongewenste code. Dit gevaar ontstaat als er binnen Internet Explorer door de gebruiker op een geïnfecteerde website op onderwerpen wordt geklikt. Meestal gebeurt dit door links in e-mails die (nieuwsgierige) gebruikers naar een bepaalde (malafide) website toe lokken.

Wat te doen?
Microsoft raadt aan om de ‘Uitgebreide beveiligde modus’ in de browser in te schakelen, Windows van de laatste updates te voorzien, de Windows firewall in te schakelen en de beveiligingsinstellingen van Internet Explorer op te schroeven.
Indien bovenstaande acties niet mogelijk zijn in verband met bepaalde software afhankelijkheden, is het installeren van een alternatieve internet browser het advies. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Firefox.

Relaties van MivarGroup, die een pro-actief beheer overeenkomst of SLA hebben, zullen door de Servicedesk worden benaderd om te zien wat de actuele instellingen zijn en indien nodig en mogelijk, zullen deze instellingen worden aangepast conform het advies van Microsoft.

Indien u geen pro-actief overeenkomst met MivarGroup heeft, kunt ook u contact opnemen met de Servicedesk. Onze mederwerks zullen u graag van dienst zijn bij het zo veilig mogelijk maken van uw PC of netwerk.

Onderstaand treft u een aantal links aan, die u in staat stellen om eventueel zelf actie te kunnen ondernemen:
http://windows.microsoft.com/nl-nl/windows/is-computer-up-to-date#1TC=windows-7
http://windows.microsoft.com/nl-nl/windows-8/windows-update-faq
http://windows.microsoft.com/nl-nl/windows/understanding-firewall-settings#1TC=windows-7
http://windows.microsoft.com/nl-nl/windows-8/windows-firewall-from-start-to-finish
http://windows.microsoft.com/nl-nl/windows/help/genuine/ie-activex
http://www.mozilla.org/nl/firefox/new/

PS

Voor de volledigheid wijzen wij u op de mogelijkheid die wij bieden voor monitoring van webverkeer via onze MiSupport-dienst “Webmonitoring”.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze afdeling Sales via sales@mivargroup.nl