MivarGroup heeft Electronic Vehicle Health Check (EVHC) van Autoconnect Holland B.V. in haar garagesoftwarepakket Driver geïntegreerd. Driver-gebruikers kunnen hierdoor vanaf nu nog sneller, simpeler en effectiever met elkaar communiceren vanaf de werkvloer.

Met EVHC voor Driver kan de monteur digitale controles aan voertuigen uitvoeren vanaf een tablet of smartphone. Op de handheld kan de monteur aanvinken wat er gecontroleerd is en welke meerwerk of aandachtspunten er zijn. De informatie in EVHC wordt via een netwerkverbinding real-time door Driver verwerkt en aan de werkorder toegevoegd. De receptionist weet dan precies wat er aan de auto mankeert en kan dit met de klant bespreken. Dit alles ondersteund met een duidelijk rapport inclusief foto’s. Er hoeven dus geen notities op papier gemaakt te worden. Miscommunicatie en heen en weer lopen wordt tot een minimum beperkt.

Meer omzet en tevreden klanten

EVHC wint steeds meer aan populariteit bij garagebedrijven volgens Eric Weijers van Autoconnect Holland: “Logisch, want het is ruim bewezen dat structureel registreren van meerwerk en het consequent opvolgen vanuit een digitale omgeving tot wel 20 procent meer omzet op kan leveren. Daarnaast zijn garagebedrijven met EVHC transparant naar hun klanten toe waardoor de klanttevredenheid en loyaliteit toeneemt”.

“Die transparantie onderstrepen wij. Klanten zijn steeds beter geïnformeerd en eisen van het autobedrijf een duidelijke werkorder en factuur. Monteurs kunnen nu in een handomdraai informatie invoeren, ondersteund met aanvullende opmerkingen en foto’s. Alle gevonden meerwerk wordt binnen Driver automatisch toegevoegd aan de bestaande werkorder, inclusief prioriteit, bandgegevens en profieldieptes. Geen vertraging, heen en weer geloop of dubbele handelingen. Een perfecte combinatie dus,” aldus Chris Kimman van MivarGroup.

Snel, simpel en effectief

MivarGroup en Autoconnect Holland hebben intensief samengewerkt aan een optimale integratie van Driver en EVHC. Autoconnect Holland faciliteert de checks die op een tablet of smartphone uitgevoerd kunnen worden. MivarGroup verwerkt de uitkomsten door al het gevonden werk automatisch aan de werkorder in Driver toe te voegen, zonder dubbele handelingen. “Het zijn vooral de gebruikers die het succes van een nieuwe aplicatie bepalen en we hebben dan ook samen met hen en Autoconnect Holland gekeken naar het totale proces,” aldus Chris Kimman.