Als filiaalmanager voor Hofka Banden verruilde Wim Jansen het Groningse platteland voor het rustieke Elburg. Als bandenspecialist in de agrarische sector leerde hij al snel de bevolking en de omgeving van Elburg kennen.

In december 2003 dreigde het filiaal gesloten te worden en besloot Wim het bedrijf te kopen. Voor banden kon men altijd bij Wim en zijn team terecht; van kruiwagenband tot en met de zwaarste landbouwband. Dit bleek meteen ook een zwakke schakel omdat het publiek het bedrijf alléén kende en herkende als bandenbedrijf. Zodoende ging Wim op zoek naar een garageformule die hem zou kunnen ondersteunen bij de noodzakelijke marketingactiviteiten.

In de formule Vakgarage heeft hij sinds 2010 precies gevonden wat hij zocht: nuchter, maar zeer gedreven en ijverig. Voor het bandenbedrijf gebruikte hij al jaren een standaard boekhoudpakket. Maar zo perfectionistisch als hij is, voldeed dit, gezien zijn aanvullende dienstverlening, niet meer aan zijn wensen. Teveel auto gerelateerde zaken kon hij hier niet in kwijt.

Met de garagesoftware Driver van Mivar heeft hij het ideale pakket gevonden: werkorders, facturen, urenregistratie en de volledige boekhouding eenvoudig in één systeem.

De winstfactor ligt, buiten de compleetheid van het pakket, vooral in de efficiënte manier van werken. Alle handelingen gaan veel sneller en je hebt veel meer overzicht over je bedrijf. Dat is ten slotte pure winst. Bij het optimaal inzetten van Driver kan de investering zelfs al binnen één jaar terugverdiend worden.

Toch twijfelde Wim wel of hij moest overstappen. Overstappen lijkt immers een hoop gedoe en een stukje angst of al zijn gegevens wel geconverteerd kunnen worden, zelf in de avonduren een nieuw pakket leren, werkorders overtypen, de administratie inrichten en de medewerkers overtuigen. Wanneer je al deze uren optelt, zou je weleens onaangenaam verrast kunnen worden. “Maar daarin gaat Mivar juist een stap verder. Ik kreeg een intensieve tweedaagse training over het gebruik van het pakket.” Zo hoefde Wim zijn dure tijd niet te besteden aan het uitproberen van een nieuw pakket.

De benodigde hardware was zo geregeld: die leverde Mivar gelijk mee. De nieuwe PC kwam geïnstalleerd naar Elburg en de balie PC werd ter plekke voorzien van Driver, wel zo handig en efficiënt alles uit één hand.

Dat de ICT-ondersteuning perfect aansluit op de producten ondervond eerder ook collega-Vakgarage Brauckmann: “Met de ondersteuning van Mivar en het garagesoftwarepakket Driver hebben we permanent een vinger aan de pols, en dat geeft ons een goed gevoel.”

Mivar levert met Driver méér dan garagesoftware. Door het autobedrijf ook te ondersteunen op ICT-gebied en door het geven van periodieke Driver-trainingen, kunnen de ondernemer en zijn medewerkers voor nagenoeg alle vragen terecht bij één partner. Zodoende kan hij zich weer richten op het vak waarvoor hij oorspronkelijk juist ondernemer is geworden; weer met meer plezier geld verdienen en voorbereid de toekomst in.

Met Driver heeft nuchtere Groninger succes in Elburg