MiCheck is ontstaan vanuit de basisgedachte dat het eenvoudig moet zijn om voertuigen professioneel te laten onderhouden zonder dat er een papierstroom en urenverslindend proces nodig is om de aanvraag vanaf het garagebedrijf en de autorisatie door de voertuigeigenaar af te handelen.

MiCheck-FLEET biedt de mogelijkheid om onderhouds- en reparatiewerkzaamheden die aangevraagd worden, efficiënt en effectief te managen. De aanvragen worden gevalideerd conform de originele fabrieksdata. Na akkoord kan het autobedrijf gelijk aan de slag. Dit zorgt voor optimalisering betreffende doorlooptijden van ROB-aanvragen en uiteindelijk voor een tevreden berijder.

Waarom MiCheck-FLEET

Door inzet van dit centrale online communicatie- en autorisatieplatform worden de werkzaamheden en kosten voor onderhoud en reparatie beter inzichtelijk en beheersbaar. Met de geïntegreerde multimerk én op originele fabrieksdata gebaseerde voorschriften, het gebruiksgemak en vele jaren kennis en ervaring, levert MiCheck voor alle partijen aanzienlijke efficiencyslagen op.

MiCheck-FLEET is het verbindend element tussen autobedrijf en leasemaatschappijen, fleetowners en verhuurmaatschappijen.

Gecombineerd met de fleet- en contractdata en de eigen parametrisering op het wagenpark, kan elke onderhouds- en reparatieaanvraag snel geaccordeerd worden.

Met MiCheck-FLEET kunnen op basis van de aanvragen, zeer gedetailleerde analyses uitgevoerd worden op het wagenpark. Per voertuig kan gedetailleerd inzicht verkregen worden over bijvoorbeeld; gedifferentieerde kosten, arbeidswaarde, gemonteerde onderdelen, OE-onderdelen en OE-prijzen, etc.

SLA-afspraken

U kunt eenvoudig uw eigen afspraken vastleggen.

Geen papierstroom

Vanaf aanvraag tot en met de elektronische facturatie geen papierstroom meer.

ROB-aanvragen

Flatratetijden inclusief intelligente ontdubbeling van overlaptijden en gedetailleerde jobcodes voor meer inzicht en detailinformatie over ROB-aanvragen.

Onderdelen

Automatische weergave van benodigde onderdelen inclusief prijzen bij uit te voeren werkzaamheden.

Plausibiliteitscheck

Geautomatiseerde plausibiliteitscheck op basis van fabrieksonderhoudsintervallen en referenties

Inzicht

Toegang tot technische informatie voor beter inzicht in uit te voeren werkzaamheden.

Gebruiksvriendelijk

Online toegankelijk en up-to-date.

Informatie

Realtime managementinformatie.

SLA-beheer

Condities vastleggen

Beheer eenvoudig uw SLA-afspraken. U kunt per werksoort (Mechanisch, Carrosserie en Elektronica) een uurtarief ingeven en voor diverse zaken, zoals motorolie, remvloeistof en koudemiddel aircosystemen, etc. vooraf een prijs afspreken.

U kunt prijsafspraken vastleggen voor items als APK, halen & brengen, uitlijnen, balanceren, roetmeting, etc.

Snelle controle

Alle aanvragen op één plek

Onderhoudsaanvragen controleren was nog nooit zo snel en eenvoudig. MiCheck toont welke werkzaamheden volgens de fabrikant uitgevoerd moeten worden. Zo kunt u snel en zonder moeite aanvragen controleren op juistheid. Indien gewenst, kan de beoordeling zelfs geheel of gedeeltelijk automatisch door het systeem worden gedaan.

Koppeling met uw backoffice-systeem

Importeer uw gegevens

Voorkom dubbel werk en vergroot de kracht van MiCheck. De koppeling met uw backoffice-systeem (bijv. LeaseWise) zorgt ervoor dat uw contractgegevens en onderhoudshistorie altijd up-to-date zijn, zonder dat u daar omkijken naar heeft. Al uw voertuiginformatie en contractdata zijn eenvoudig in te lezen.

 Overzicht

Behoud het overzicht

Zie in één oogopslag welke aanvragen nog beoordeeld moeten worden en wat de status is van reeds beoordeelde aanvragen. Zo kunt u snel de juiste beslissingen nemen. Laat MiCheck voor u werken zodat u zich weer kunt richten op zaken die het erom doen!

Berichtfunctionaliteit

Alle communicatie op één plek

Met de geïntegreerde berichtfunctionaliteit communiceert u moeiteloos met het autobedrijf dat de aanvraag heeft gedaan. U kunt eventuele opmerkingen vanuit het autobedrijf inzien en indien nodig, onderbouwd reageren op vragen die gesteld zijn bij de aanvraag.

Overlapcalculatie en prijsaanpassingen

Geen dubbeltellingen

Omdat verschillende merken tijd reserveren voor het voorbereiden van de werkzaamheden (onderhoud en reparatie) kunnen er dubbeltellingen ontstaan op het moment dat werkzaamheden worden gecombineerd. Dit kan bijvoorbeeld voorkomen op het moment dat bij een onderhoudsbeurt tegelijkertijd de remmen worden vervangen.

Deze tijd wordt in MiCheck ontdubbeld zodat alleen de daadwerkelijk benodigde tijd wordt berekend. Dit maakt het voor het autobedrijf mogelijk om efficiënter te plannen en zorgt er tevens voor dat er niet per ongeluk dubbel gefactureerd wordt.

ROB-overzicht

Overzichtelijke aanvraag

In één oogopslag zien hoe de aanvraag is opgebouwd. Dit kan via het ROB-overzicht, waarbij u per werkzaamheid het totaal van arbeid en onderdelen ziet. Ditzelfde overzicht wordt in uw backoffice-systeem geïmporteerd.