MiCheck is ontstaan vanuit de basisgedachte dat het eenvoudig moet zijn om voertuigen professioneel te (laten) onderhouden zonder dat er een papierstroom en urenverslindend proces nodig is om de aanvraag en de autorisatie af te kunnen handelen.

MiCheck is een multi-merk offerte-, communicatie- & autorisatie-,  en onderhoudsapplicatieplatform. Feitelijk omvat MiCheck alle gangbare technische en financiële reparatie-, onderhouds- en bandeninformatie vanaf het moment dat een voertuig de weg op gaat en gedurende de technische levensduur.

MiCheck herkent o.b.v. het kenteken of andere identificatiemogelijkheid automatisch of het gaat om een prijsopgave voor een particulier of een onderhoudsaanvraag voor een leasemaatschappij of fleetowner. Alle benodigde SLA-informatie wordt, indien aanwezig, automatisch geladen. U kunt de offerte printen of e-mailen aan de klant of de aanvraag automatisch online indienen bij leasemaatschappijen, fleetowners of verhuurmaatschappijen die met ROB-NET werken. Daarna toont MiCheck u alle informatie die benodigd is om het onderhoud professioneel uit te voeren.

MiCheck werkt op basis van de officiële en originele fabrieksdata.

Waarom MiCheck-GARAGE

De offerte of onderhoudsaanvraag is overzichtelijk opgebouwd en maakt onderscheid tussen arbeidswaardenflatrate en onderdelen. Een vereiste voor uzelf maar ook voor uw klanten die om steeds meer transparantie vragen. Doordat de data in MiCheck-GARAGE ook de ROB-Net-codes toont, kan de offerte vertaald worden naar het ROB-platform waar een aantal leasemaatschappijen mee werkt.

MiCheck biedt vóór en tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden ondersteuning met voertuigspecifieke informatie over de uit te voeren werkzaamheden.

De door de fabrikant opgegeven arbeidswaarden en de benodigde onderdelen, inclusief prijzen, worden direct weergegeven. Gegevens die specifiek zijn voor de onderhoudsbeurt, zoals vullingsniveaus, oliespecificaties e.d. kunnen snel geraadpleegd worden. Ook belangrijke reparatie-informatie en serviceintervalresets zijn beschikbaar.

Eén systeem voor al uw prijsopgaves, aanvragenverwerking en technische informatie. Of u nu merkdealer bent, universeel of franchisedeelnemer en of u nu alleen werkt voor de particuliere berijder of ook voor de zakelijke berijder, MiCheck biedt uitkomst voor al uw onderhouds- en reparatieaanvragen.

SLA-afspraken

U kunt eenvoudig uw eigen afspraken vastleggen.

Geen papierstroom

Met de elektronische facturatie geen papierstroom meer.

Multi-merk offertes

Multi-merk offertes opstellen in een handomdraai.

Plausibiliteitscheck

Geautomatiseerde controle op dubbele werkzaamheden op basis van fabrieksonderhoudsintervallen en referenties.

Onderdelen

Automatische weergave van benodigde onderdelen inclusief prijzen.

Gebruiksvriendelijk

Online toegankelijk en altijd up-to-date. Geen handmatige updates of verouderde informatie.

Informatie

Toegang tot multi-merk technische informatie voor de werkplaats.

De juiste data

Werk met data die ook de leasemaatschappijen momenteel gebruiken als referentie.

 Multi-merk offertes opstellen

Offertes opstellen

Offertes opstellen was nog nooit zo snel en eenvoudig. Na invoer van het kenteken en de kilometerstand geeft MiCheck direct aan welke werkzaamheden er uitgevoerd dienen te worden, hoeveel tijd hiervoor staat en welke onderdelen benodigd zijn. Dit gebeurt zowel voor onderhoudsbeurten als reparaties.

 Conditie-info

SLA-beheer

Beheer eenvoudig uw SLA-afspraken. U kunt per werksoort (Mechanisch, Carrosserie en Elektronica) een uurtarief ingeven en voor diverse zaken zoals motorolie, remvloeistof en koudemiddel aircosystemen, etc. vooraf een prijs afspreken.

U kunt de afspraken voor items als APK, halen & brengen, uitlijnen, balanceren, roetmeting, etc. welke door de leasemaatschappij zijn vastgelegd, eenvoudig inzien. U kunt per leasemaatschappij zelf de condities afstemmen of, indien u lid bent van een franchiseorganisatie, de overeengekomen condities inzien.

 ROB-codes

ROB-codes

Door de intelligente voorselectie van ROB-codes, hoeft u niet langer alle codes te onthouden. MiCheck toont u, op basis van het geselecteerde onderhoud en/of de reparatiewerkzaamheden, de meest waarschijnlijke codes. Indien u de ROB-codes juist wel uit uw hoofd kent, kunt u ook op basis van een ROB-code het systeem gebruiken. Zo kunt u zeer gemakkelijk de juiste werkzaamheden toevoegen aan uw aanvraag.

 Vaste en vrije posities

Vaste en vrije posities

Met vaste posities kunt u afspraken zoals APK en Aircochecks toevoegen aan een aanvraag. Vrije posities geven u de mogelijkheid niet voorgeschreven activiteiten mee te nemen in de aanvraag. Denkt u hierbij aan een kromme trekhaak die vervangen dient te worden of een mattenset die versleten is.