Nieuws

TecRMI gaat informatie over bandenspanningssensoren leveren

By 14 april, 2014 No Comments

Vanaf november 2014 worden nieuwe voertuigen verplicht uitgerust met bandenspanningssensoren. TecRMI, specialist op het gebied van technische informatie, breidt nu alvast de database uit met reparatie-instructies en informatie over systemen met actieve bandenspanningssensoren.

Terwijl passieve bandenspanning monitoringssystemen (zonder druksensoren) vrijwel onderhoudsvrij zijn, vereist wijzigingen van banden en druksensoren voor systemen met druksensoren juist een bepaalde nauwkeurigheid. In principe moeten zowel actieve en passieve bandenspanning monitoring systemen worden gereactiveerd na werkzaamheden aan het wiel.

“Vooral tijdens de overgang van zomer- naar winterbanden en vice versa is het belangrijk om snel over de juiste informatie te beschikken. Er kan in de hectiek immers veel verkeerd gaan. Een defecte sensor kan dan al snel € 100,00 kosten,” aldus Ralf Pelkmann, Vice President Information Management van TecRMI.

Om dergelijke fouten te voorkomen, hebben gebruikers van de tecRMI data toegang tot informatie over installatie en demontage van sensoren op meer dan 8.600 voertuigen. Hiermee zijn bijna alle auto’s in Europa gedekt.