Productupdates

TecRMI: Nieuwe modules beschikbaar om elektronische componenten te helpen repareren

By 16 juni, 2014 No Comments

Moderne voertuigen bevatten meer en meer elektronica. In het bijzonder stijgt het gebruik van elektronische afregeling van de motor, chassis, klimaatcontrole en rijhulpsystemen bijzonder snel.

Om te zorgen voor efficiënt opzoeken van fouten en lokalisatie van de geïnstalleerde sensors en actuatoren in geval van een storing in het elektrisch systeem, moeten autobedrijven voorzien worden met alle nodige informatie. Met gebruik van een grafische presentatie, voorziet TecRMI nu niet alleen de schema’s voor individuele componenten maar ook hun locaties en waardes alsook de zekeringen en relais voor hun voedingen. Dit elimineert een tijdrovende zoektocht in het voertuig.

Na het lokaliseren van de sensors en actuatoren, wat bijzonder moeilijk is rond de motor, levert TecRMI nu ook alle meetwaardes voor de diagnose. De meetwaardes bevatten de meetpunten, verwachte waardes en meetcondities. In plaats van een gestandaardiseerde voorstelling van stekkers en stopcontacten toont de tekening de eigenlijke items met de pinnummers van de verbindingen. Componenten kunnen snel en precies getest worden op hun elektrische functies. Testen van componenten wordt sterk ondersteund zodat een fout meer uniek kan worden geïdentificeerd.

De zoektocht naar installatiepunten en pintoewijzingen voor het steeds stijgende aantal sockets voor zekeringen en relais wordt ook eenvoudiger gemaakt voor de gebruiker door een grafisch overzicht van het voertuig. Dit overzicht toont alle zekeringen- en relaisdozen en hun locaties in het voertuig in een oogopslag. Na het lokaliseren van de corresponderende unit toont een interactieve afbeelding de precieze inhoud van alle varianten van pintoewijzingen gedurende de volledig constructieperiode van het voertuig. Een ‘muis over’ effect toont kleuren, stroomsterkte en posities van alle zekeringen en relais. Lokalisatie en identificatie in dit segment waren nooit eenvoudiger.

Communicatie van alle nieuwe informatie, met inbegrip van de circuitdiagramma’s, in een elektronisch pakket wordt ondersteund door een simpele klik op de componenten en symbolen. Bv. na het lokaliseren van een motoronderdeel kan het corresponderende schema direct weergegeven worden. TecRMI opent een nieuwe dimensie van informatievoorziening.