Exclusieve importeur/distributeur

Bewezen gestandaardiseerde oplossingen voor u. En dat alles vanuit een enkele bron. Dat was de gedachte achter de fusie van TecDoc informatie systeem GmbH, AuDaCon AG en TecCom GmbH op 1 juli 2013 onder de naam TecAlliance. TecAlliance is de partij die gegevens verzamelt, standaardiseert en cross-fabrikant distribueert. Dit gebeurt altijd met het doel om alle marktpartijen in staat te stellen om efficiënter te werken terwijl tegelijkertijd de kosten worden gereduceerd door het automatiseren van de bedrijfsprocessen. Met het netwerk van de drie lijnen van business: TecCom, TecDoc en TecRMI, is TecAlliance inmiddels  een sterke partij geworden die al enkele jaren op diverse vlakken als industriestandaard gezien kan worden.

Delen van kennis en kunde

We zijn sinds 2004 de exclusieve importeur/distributeur van de technische -informatiemodules en de systemen van TecRMI (voorheen AuDaCon) voor de Benelux. Sinds het begin van deze samenwerking delen beide organisaties veel systeem- en marktkennis. Omdat de mobiliteitsmarkt arkt binnen Benelux over het algemeen verder is doorontwikkeld dan veel andere Europese landen, hebben we enkele jaren geleden besloten om onze ‘kunst’ zelfstandig toe te voegen door middel van het ontwikkelen van systemen en diensten. Enkele van de door ons ontwikkelde systemen zijn gebaseerd op de TecRMI datamodules en/of de systemen van TecRMI.

Producten waarin TecRMI is geïntegreerd

MiTiss

Professioneel onderhoud en reparaties uitvoeren

MiTiss is gebaseerd op de datamodules van TecRMI en kan als modulaire online applicatie (white label) worden aangeschaft. Alle modules zijn op basis van uw specifieke wensen modulair verkrijgbaar. Technische informatiemodules die u toch niet wenst te gebruiken wilt u logischerwijze immers ook niet voor betalen. Om de selectie van het voertuig waar u specifieke informatie voor wenst te bekijken zo eenvoudig mogelijk te maken, is MiTiss voorzien van een hoogwaardige kentekenkoppeling. Ook bevat MiTiss een intelligente Onderhoudsbeurtindicator om snel te kunnen zien wanneer de volgende onderhoudsbeurt plaats moet vinden.

Lees Meer

MiCheck

Offerte-, communicatie- en autorisatieplatform voor ROB (reparatie, onderhoud en banden) afhandeling

MiCheck is gebaseerd op de datamodules van TecRMI. MiCheck is het communicatie- en autorisatieplatform tussen voertuigeigenaar en leverancier.

Lees Meer

Webservices

Webservices

Naast integratie in onze applicaties, zijn de TecRMI datamodules ook te verkrijgen in de vorm van webservices.

Met de webservices bent u in staat om de technische informatiemodules op te nemen in uw eigen webapplicaties.

Door de uitgekiende databasestructuur en toegepaste technieken zijn zeer diepe integraties eenvoudig mogelijk. Vraag naar de mogelijkheden.

Eenvoudig te integreren in uw eigen applicatie

TecMAINTENANCE

Onderhoudsinformatie

De module Onderhoudsinformatie biedt ondersteuning met voertuigspecifieke informatie over de uit te voeren werkzaamheden. De door de fabrikant opgegeven arbeidswaarden en de benodigde reserve-onderdelen worden direct weergegeven. Gegevens die specifiek zijn voor de onderhoudsbeurt, zoals vullingsniveaus, oliespecificaties e.d. kunnen snel geraadpleegd worden. Ook belangrijke reparatie-informatie en serviceintervalresets zijn inbegrepen.

TecTIMES

Arbeidswaarden

De module Arbeidswaarden biedt toegang tot betrouwbare gegevens voor de berekening van de totale arbeidswaarden. De informatie is gebaseerd op de specificaties van de fabrikant van het betreffende voertuig en toont het originele work item. Eventuele overlap van gecombineerde werkzaamheden wordt standaard gecorrigeerd in de berekening.

TecADJUST

Technische informatie

De module Technische informatie bevat een uitgebreide database met instelling en reparatiegegevens en helpt u op weg bij aanhaalmomenten, vulhoeveelheden, uitlaatgastestwaarden en afstelgegevens. Hiermee beschikt u over actuele informatie waardoor u voor alle gangbare merken onderhoud en reparaties kunt uitvoeren.

TecMANUALS

Technische handboeken

De module Technische handboeken dekt de diverse thema’s met gedetailleerde reparatie-informatie met een groot aantal illustraties. De thema’s zijn overzichtelijk onderverdeeld in bijvoorbeeld: motor, onderstel, aircosysteem, carrosserie, en filter.

TecTYRES

Bandeninformatie

De module bandeninformatie biedt u informatie over de juiste banden- en velgengegevens en voorschriften.

  • Banden- en velgeninformatie
  • Complete informatie voor de bandenmontage
  • Perfecte tool om klantenbinding te realiseren

TecBULLETINS

Serviceberichten

Hoewel autofabrikanten hun modellen uitgebreid testen voor ze worden vrijgegeven, is de praktijk toch vaak weerbarstiger. Door intensief gebruik door duizenden weggebruikers komen regelmatig technische mankementen aan het licht. Dan is het handig als ook u direct kunt beschikken over de beste oplossingen die de fabrikant voor het betreffende mankement heeft bedacht. De module Serviceberichten combineert deze informatie voor vele merken in één systeem.

TecVINFILTER

Voertuigselectie

Met deze module kunt u via het chassisnummer direct het juiste voertuig selecteren. Het voordeel hiervan is dat u niet per ongeluk een estate selecteert in plaats van een sedan. Dus ook bij een voor u onbekend merk of type voertuig, vindt u snel de juiste gegevens.

TecNOTES

Reparatienieuws

Deze module biedt direct de recalls in beeld. U wordt snel gewezen op recalls en zo verhelpt u voor de klant vervelende fabricagefouten. Hiermee kunt u uw klant nog beter van dienst zijn.

TecGRAPHICS

Grafische weergave

Deze module biedt een heldere grafische weergave van het voertuig. Niet langer meer zoeken binnen lange lijsten met hoofdgroepen, maar middels een klik op de afbeelding direct door naar het juiste component.

TecCOMPONENTLOCATIONS

Componentlocaties

Deze modules bieden met behulp van een grafische presentatie niet alleen de schakelschema’s voor afzonderlijke onderdelen, maar ook hun locaties en waarden, alsmede de zekeringen en relais voor hun voedingen. Dit voorkomt een tijdrovende zoektocht in het voertuig.

TecDIAGNOSTICVALUES

Diagnosemeetwaarden

Na het lokaliseren de sensoren of actuatoren, levert deze module alle meetwaarden voor de diagnose. De meetwaarden bevatten de meetpunten, de verwachte waarden en de meetvoorwaarden. In plaats van gestandaardiseerde vertegenwoordiging van stekkers en houders, toont de afbeelding de werkelijke items met de pin-nummers van de verbindingen. Componenten kunnen snel en accuraat worden getest op hun elektrische functies.

TecWIRINGS

Elektrische schema’s

Met deze module heeft u altijd de juiste schema’s bij de hand. U kunt op het gebied van motormanagement, verwarming/airco en remsysteem snel het juiste schakelschema vinden.

TecCOMFORTCIRCUITDIAGRAMS

Comfortsysteemschema’s

De module TecCOMFORTCIRCUITDIAGRAMS bevat elektrische schema’s die onmisbaar zijn tijdens het stellen van een diagnose aan een voertuig. Hierin zijn alle systemen opgenomen buiten motormanagement-, ABS- en aircosystemen. Schema’s die hierin zijn opgenomen, zijn onder andere: CANBus-systemen, Elektrische deurvergrendeling, Elektrische raambediening, Kantel- /schuifdak, Elektrische buitenspiegels, Ruitenwisser- en sproeiersysteem, Snelheidsregeling, Verwarmde ruiten en buitenspiegel, Centrale elektronica, Stuurbekrachtiging, Voedingsspanningscircuit, Massaverdeling, Verlichting binnen en buiten, Mediasystemen, Navigatie en Radio.

TecRELAYS

Zekeringen & Relais

Waar het vroeger nog eenvoudig was om de zekeringkast en relais te vinden, is dat al sinds enige tijd niet meer het geval. Dikwijls zijn er al meerdere zekeringkasten aanwezig en op de meest uiteenlopende plekken. Dit zelfde geldt voor de relais.

De module Zekeringen & Relais helpt u om snel de juiste zekeringkast en/of relais te vinden. Deze module geeft de locaties van zekeringkasten en relais in het voertuig, functie van de zekering of het relais, hoogte van de ampèrage en kleurcodering van de zekering inclusief links naar de modules Elektrische Schema’s, Diagnosemeetwaarden en Componentlocaties.