VoIP (Voice over IP) is een flexibele en betrouwbare telefonieoplossing gebaseerd op nieuwe, maar ruimschoots bewezen technologie. VoIP maakt het mogelijk om gesprekken te voeren over een IP-netwerk zoals Internet of een LAN. Met een VoIPoplossing heeft u een complete en flexibele telefooncentrale met vele voordelen ten opzichte van de traditionele ISDN centrales.

Doordat de toepassingen van IP-netwerken snel en sterk toenemen (veel bedrijfs-netwerken en het hele Internet zijn hierop gebaseerd), is IP een toekomstvaste techniek.

Wij adviseren u graag over de mogelijkheden voor uw bedrijf.

Een aantal voordelen van VoIP

Efficiëntere communicatie mogelijk: gesprekken worden verzonden over het computernetwerk. Er hoeft slechts één centraal netwerk onderhouden te worden.

VoIP kan eenvoudig geïntegreerd worden in de al aanwezige ICT infrastructuur.

De toestellen zijn digitaal aan te sluiten en kunnen dus op iedere willekeurige plek in het netwerk geplaatst worden. Dit in tegenstelling tot een analoog toestel waarbij in geval van werkplekuitbreiding ook een aparte telefoonlijn aangelegd moet worden.

Binnenkomende gesprekken kunnen gekoppeld worden aan de relatiedatabase waardoor relatiegegevens direct op het beeldscherm getoond kunnen worden.

Ook thuiswerkers kunnen in het netwerk geplaatst worden. Zo kunnen medewerkers ook vanuit huis contact opnemen met klanten zonder dat zichtbaar is dat ze niet op het bedrijf aanwezig zijn. Er hoeven bovendien geen telefoonkosten meer gedeclareerd te worden.

Besparing op telefoonkosten. Heeft uw onderneming meerdere vestigingen welke via het internet via een vpn-verbinding met elkaar verbonden zijn? Dan komen telefoonkosten tussen deze vestigingen onderling met VOIP te vervallen. Ieder gesprek binnen het eigen netwerk is gratis, ook met bovengenoemde thuiswerkers.