Nieuws

Windows XP kan u duizenden euro’s kosten

By 18 maart, 2014 No Comments

Na vele jaren trouwe dienst, stopt Microsoft per 8 april as. met de ondersteuning van Windows XP en Office 2003. Dit betekent dat er vanuit Microsoft geen beveiligingsupdates en technische ondersteuning meer wordt gegeven op deze producten. Uw PC wordt hierdoor erg kwetsbaar voor aanvallen van internetcriminelen. Dat heeft onder meer gevolgen voor de bescherming van je persoonlijke gegevens. De risico’s doen zich met name voor wanneer je online gaat. Internetbankieren, belastingaangifte doen of online winkelen – dat alles houdt een extra veiligheidsrisico in. Let op: ook USB-sticks worden niet meer gecontroleerd op de nieuwste malware.

Ook biedt Microsoft voor deze versie van het besturingssysteem geen drivers meer aan voor nieuwe randapparatuur zoals printers en camera’s.

Windows XP is nu bijna 12,5 jaar oud en sinds die tijd is ons computergebruik drastisch veranderd. In oktober 2001, toen Windows XP uitkwam, waren er nog geen smartphones en waren we amper online. We betaalden nog met de gulden en betalingsopdrachten deden we per post. Nu zijn Touchscreens en smartphones de norm en bankieren we via internet. Door al deze veranderingen en nieuwe ontwikkelingen is het niet langer mogelijk om Windows XP up-to-date te houden. Daarom zet Microsoft de onderhoudsupdates voor dit besturingssysteem per 8 april 2014 stop.

Om een veilige en juiste werking van onze software te kunnen garanderen, is het dus noodzakelijk dat u overgaat op een nieuw, actueel besturingssysteem en Office-pakket.

Deze nieuwe pakketten stellen hogere eisen aan de onderliggende hardware, daarom kan een totaalaanbieding van hard- en software op dit moment voor u wel eens een goede keuze zijn. Als partner helpen we u graag vooruit. We hebben daarom voor u een voordelige HP PC samengesteld, voorzien van een monitor, Office en 12 maanden Antivirus.

 

Bekijk hier de Aanbieding

 

Wij kunnen u ondersteunen bij het maken van een keuze en kan de levering en installatie van zowel de hard- als de software verzorgen. Hierdoor profiteert u van een onbezorgde
migratie.